Willeke ontvangt eerste CD-box Conny Vandenbos

 Conny Vandenbos voorkant box

‘Conny Vandenbos was een dierbare collega en is één van de beste Nederlandse zangeressen.’ Willeke Alberti

‘Geweldige stem had die vrouw!’ Leo Blokhuis

Op zondagmiddag 7 mei neemt Willeke Alberti het eerste exemplaar in ontvangst van de oeuvre cd-box van Conny Vandenbos. Deze wordt haar overhandigd door Leo Blokhuis tijdens een feestelijke presentatie in FAME Megastore te Amsterdam.

Conny Vandenbos is de allereerste Nederlandse artiest waarvan haar complete studiorepertoire in één cd-box wordt uitgebracht. Vijftien jaar na haar overlijden verschijnt deze oeuvre box met alle 306 liedjes die zij opnam tussen 1961 en 2001. 94 nummers waren nog niet op cd verkrijgbaar, waaronder liedjes van tekstdichters als Lennaert Nijgh, Ernst van Altena en Herman Pieter de Boer.

Daarnaast bevat de box 35 liedjes die nooit eerder zijn uitgebracht: unieke (radio)opnamen in het Nederlands, Frans, Engels en Duits, waaronder een Engelstalige versie van haar Eurovisie Songfestival bijdrage “Het is genoeg” en het alleen in Japan uitgebrachte “Where have all the flowers gone”. Ook verloren gewaande Duitstalige nummers ontbreken niet op deze oeuvre box.

De cd-box is compleet, omdat deze is samengesteld door een grote fan van Conny: Marc Bijlsma. Hij nam de tijd om alle opnamen te achterhalen en te remasteren.

‘Een mooi initiatief,’ aldus Frits Spits.

De oeuvre box verschijnt in eigen beheer, onder auspiciën van Universal Music in een genummerde oplage van 1000 stuks.

De inloop is om 15.00, aanvang 15.30 uur.