Het weekend van Willeke

Willeke was afgelopen zaterdag te gast bij twee coryfeeën uit de muziekwereld. Zaterdag schoof Willeke als gast aan bij de TinekeShow, elke vrijdag en zaterdag van 12.00-14.00 uur te beluisteren bij omroep MAX op NPO radio 5. De uitzending is terug te horen via deze link: https://www.nporadio5.nl/tinekeshow/gemist/uitzending/674434/15-06-2019

Julio Iglesias

Afgelopen zaterdag ben ik samen met een van mijn beste vriendinnen Wil Walet, naar Julio Iglesias in Ahoy, Rotterdam geweest. Toen mijn jongste zoon Kaj hoorde dat wij naar Julio gingen, vertelde hij dat zijn beste vriend Lodewijk Bianchi, evenals Wil, een grote fan is van Julio en zijn grootste wens was hem te ontmoeten.

Toen ging mijn brein meteen aan het werk en dacht: Ja, dit ga ik regelen! Ik belde Bianca, mijn steun en toeverlaat voor mijn aankomende ”Show van mijn leven” in het AFAS Live in Amsterdam op 5 en 6 oktober a.s. Zij wist 4 Golden Ring kaarten te regelen met alles erop en eraan! Zelfs de mooiste parkeerplaats naast de artiesteningang. Wij werden met alle égards door een aardige suppoost naar binnen geleid naar het restaurant. Super gegeten en toen naar onze plaatsen: rij 14, stoelnummer 23, 24,25, 26. Met een grote glimlach genoten mijn drie gasten van Julio: wat een charisma, met zijn nog steeds speciale stem.

Na een ongelooflijk mooi, ontroerend, kwetsbaar concert van onze Mr. J. Iglesias, werden wij door Tom Ketelaar, productieleider van Julio, opgehaald voor een ontmoeting met Julio himself. Spannend was het! Wij moesten even wachten, maar ik zei al tegen zijn PA: “Begrijp het ook wel als hij geen zin heeft”. Nou, nee hoor. Hij had gehoord wie ik was en zijn Nederlandse vrouw Miranda kende mijn vader en mij gelukkig ook.

Dus lang verhaal kort, met open armen werd ik als eerste ontvangen en kreeg een echte warme omhelzing van hem. Ik voelde mijn bloed stromen en voelde mij veilig en mijn tranen inhoudend ging ik met hem op de foto en straalde! Toen vroeg ik of mijn zoon en mijn vriendjes ook mochten komen en ja hoor, Bianca (DEMP Entertainment), mijn zoon, Lodewijk en mijn lieve vriendin Wil.

We hadden de avond van ons leven. Met mijn concerten op 5 en 6 oktober a.s.,  hoop ik op ‘’De show van mijn leven”. Want Julio, 75 en ik bijna 75, en wat mogen wij dankbaar zijn dat wij al meer dan 60 jaar dat trouwe publiek hebben!

Heel veel liefs,

Willeke

Mooie maanden voor de boeg

Hallo allemaal,

Mooie maanden voor de boeg. Repertoire bespreking de ‘Show van mijn leven’ op 5 en 6 oktober in het AFAS Live in Amsterdam. Met gasten als Johnny de Mol, Edsilia Rombley, Ruth Jacott, Mart Hoogkamer, Sjors van der Panne en nog meer verrassingen.

Daarnaast verheug ik mij op ons concert in het Fletcher Hotel-Heiloo op 22 juni en op 27 juli en mag ik de Gay Pride openen in het Vondelpark. Ben ook op 16 juli gast bij Sjors van der Panne in het Concertgebouw en op 11 en 12 september heb ik twee gastoptredens bij Wende Snijders in Carré… Lekker druk maar alleen maar dingen waar ik blij van word!

Heel veel liefs,

Willeke

Edsilia Rombley en Ruth Jacott te gast bij ‘’De Show Van Mijn Leven’’ van Willeke Alberti in AFAS Live, Amsterdam

Op 5 en 6 oktober 2019 zal Willeke Alberti het podium delen met Edsilia Rombley en Ruth Jacott tijdens ‘’De Show Van Mijn Leven’’; een uniek concert waarbij de grande dame van de Nederlandse muziek samen met het publiek en haar gasten herinneringen ophaalt uit haar ruim 60-jarige carrière.

Naast Edsilia en Ruth zijn onder andere Sjors van der Panne en Mart Hoogkamer te gast.

Tijdens ‘’De Show Van Mijn Leven’’ wordt Willeke begeleid door haar band onder leiding van Peter van der Zwaag en zal zij eigen hits, duetten die zij met haar vader Willy Alberti zong en de Nederlandstalige klassiekers die haar en vele anderen nog altijd inspireren ten gehore brengen. ‘’De Show Van Mijn Leven’’ belooft een uniek concert vol bijzondere liedjes, persoonlijke anekdotes en verrassende duetten.

Binnen één week na bekendmaking, raakte de show van zaterdag 5 oktober volledig uitverkocht en werd een tweede concert aangekondigd op zondag 6 oktober a.s. Voor deze speciale matinee voorstelling zijn nog tickets beschikbaar via eventim.nl en willekealberti.nl.

Willeke Alberti: “Ik bruis van de energie en ik vind het nog steeds een feest om op het podium te mogen staan. Eerder dit jaar stond ik in een uitverkocht Circustheater Scheveningen, geef diverse optredens in het land en treed ook nog regelmatig met veel plezier op in verzorgingshuizen. En nu als klap op de vuurpijl, mag ik een grote show in mijn geboortestad Amsterdam doen op 5 en 6 oktober. Tijdens de show maken we een reis door de afgelopen 60 jaar. Van de liedjes met mijn vader tot het zingen van mijn eigen hits als Telkens Weer en Samen Zijn. Prachtig om straks herinneringen op te mogen halen met het publiek, een aantal dierbare collega’s waaronder Edsilia, Ruth, Mart en Sjors en niet te vergeten mijn familie. Ik vind het heel bijzonder om op deze manier alvast mijn 75e verjaardag te mogen vieren”.

Tijdens haar rijke muzikale carrière, is Willeke Alberti veelvuldig onderscheiden. Naast diverse gouden en platina platen, ontving zij onder meer een Edison, de Gouden Harp, De Gouden Televizier-Ring, diverse oeuvre awards, de Majoor Bosshardt Prijs en werd zij in 1996 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Haar omvangrijke repertoire bevat onder andere liedjes als Telkens Weer, Carolientje, Spiegelbeeld, Samen Zijn, Ome Jan, De Liefde Van Je Vrienden en de memorabele duetten met haar vader Willy Alberti zoals De Glimlach Van een Kind en Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen. 

In februari 2001 richt Willeke haar stichting op de Willeke Alberti Foundation met als doel structureel het welzijn en de levenskwaliteit van senioren, kinderen en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren. Naast haar eigen stichting zet Willeke zich o.a. in voor Stichting het Vergeten Kind, de Verwenzorg, het Rett Syndroom, het Aids Fonds, het Nationaal Ouderenfonds en Vier het Leven.

Willeke in 100%NL Magazine

Inmiddels in de schappen 100%NL Magazine met een interview met Willeke in de column ‘Boekje open’. Koop het magazine in de winkel voor het hele interview.

‘Een happy oude dame’, noemt Willeke Alberti zichzelf. Op haar 74ste flaneert ze nog op het podium als een jonge ster. ‘Ik hoop volgend jaar 75 jaar te worden, dan zit ik 65 jaar in het vak. Dat is wel een feestje waard in Carré.’ Er zal dan vast wel een boek in haar kleedkamer rondslingeren, want de zangeres van het lichte lied leest overal. ‘Ik werd vroeger niet voor niets ‘Juffrouw Lees’ genoemd.’

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
“Daar ligt Willem. De terugkeer van Michiel van Egmond is het tweede deel over de alcohol- en cocaïneverslaving van Wim Kieft. Ik ben zo ongelooflijk trots op Wim. Hij inspireert met dit boek veel mensen om het gevecht tegen
een verslaving aan te gaan. Ik heb het allang uit, maar als ik naar die mooie kop op de omslag kijk, word ik helemaal blij.”