Alzheimer Herinneringen Top 50 concert, zondag 12 maart 2023

Wat een mooi idee: een uniek concert, waar je zelf kan bepalen wat er gezongen wordt. Dat is het Herinneringen top 50 concert in de Ziggo Dome op 12 maart. Samen met Anouk, Brigitte Kaandorp, Waylon, Nick Schilder, Douwe Bob en vele andere artiesten zing ik de Nederlandse liedjes waaraan het publiek de mooiste herinneringen heeft. Gastheren van het Herinneringen Top 50 Concert zijn Veldhuis & Kemper. De opbrengst gaat naar @AlzheimerNederland.

Voor meer informatie en tickets:

https://www.alzheimer-nederland.nl/herinneringentop50

Ook Willeke steunt Oranje tijdens het WK

In Huis van Oranje kunnen Oranjefans alle WK-wedstrijden van het Nederlands elftal live volgen op megaschermen. Met een muzikale pre-show brengen onder meer Ronnie Flex, Typhoon, Flemming, Willeke Alberti, Diggy Dex, Xander de Buisonjé en Emma Heesters het publiek in de ultieme Oranjestemming. DJ La Fuente verzorgt op 25 november in de rust van Nederland – Ecuador de halftime show, Lucas & Steve nemen het rustspektakel op 29 november bij Nederland – Qatar voor hun rekening.

Huis van Oranje vindt plaats op maandag 21 november (AFAS Live), vrijdag 25 november en dinsdag 29 november (Johan Cruijff ArenA). Bij alle vervolgwedstrijden van het Nederlands elftal openen de deuren van Huis van Oranje ook in de Johan Cruijff ArenA.

.

Uniek documentaire-drieluik Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti vanaf 5 november op SBS 6. 

Willeke Alberti duikt samen met André van Duin, zoon Johnny, Chantal Janzen, dochter Daniëlle, broer Tonny, Gordon, Rob Kemps, Frits Spits, Paul de Leeuw en vele anderen in haar eigen leven. Een veelbewogen leven waarin het lied – háár lied – centraal staat. Haar repertoire bestaat uit de bekende tranentrekkers als Telkens Weer, Samen Zijn, Mijn Dagboek en Spiegelbeeld. Aan de hand van uniek materiaal uit de nationale beeldarchieven en niet eerder vertoonde beelden uit haar privécollectie blikt Willeke in een unieke documentaire terug op alle mooie, bijzondere en soms zeer emotionele momenten en gebeurtenissen in haar leven. Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti is vanaf zaterdag 5 november wekelijks om 21.30 uur te zien op SBS6.

Willeke wordt geboren als dochter van de Amsterdamse Volkszanger Willy Alberti. Als elfjarig meisje debuteert ze in de tv-musical Duel Om Barbara en in 1958 komt haar eerste plaatje uit: Zeg Pappie, Ik Wilde U Vragen. De rest is geschiedenis. 

Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti volgt Willeke in het afgelopen jaar waarin ze de Blijvend Applaus Prijs krijgt en haar solocarrière afsluit in Het Concertgebouw van Amsterdam, én confronteert Willeke met haar verleden in het nu. Een turbulente periode waarin zij in haar privéleven veel voor haar kiezen krijgt. Met prachtige beelden van vroeger: optredens met haar vader Willy in AVRO’s Zaterdagavond Show, flarden van gesprekken uit talkshows, memorabele acts met André van Duin, duetten met zoon Johnny, scenes uit De Kleine Waarheid en haar deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Dit is hét juiste moment om terug te blikken: wie is de mens achter het Nederlandse icoon en wat maakt haar als artiest zo uniek?

Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti wordt geproduceerd door Vincent TV.

Uitzending: vanaf zaterdag 5 november, wekelijks om 21.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

Diggy Dex, Willeke Alberti en Xander de Buisonjé naar Huis van Oranje

Aan de selectie van Huis van Oranje zijn vandaag opnieuw drie grote spelers toegevoegd. Diggy Dex, Willeke Alberti en Xander de Buisonjé zullen tijdens Huis van Oranje in de Johan Cruijff ArenA hun opwachting maken voor het Oranjepubliek.

Willeke Alberti kent iedereen, onder meer van de hits Ome Jan, Niemand Laat Zijn eigen Kind Alleen en Samen Zijn, dat de zangeres dit jaar voorafgaand aan Nederland – Duitsland samen met Diggy Dex nog liet horen in de Johan Cruijff ArenA. Songwriter en rapper Diggy Dex maakte naam met de muzikale successen Treur Niet (Ode Aan Het Leven) en Slaap Lekker (Fantastisch Toch) en maakt deel uit van de gelegenheidsformatie The Streamers. Xander de Buisonjé brak door met de band Volumia! (Hou Me Vast en Afscheid) waarna hij uitgroeide tot één van de populairste artiesten van Nederland.

Alle drie zijn ze enthousiast over de gouden combinatie van muziek en sport die bij elkaar komen in Huis van Oranje. Alberti: “Waar ik het meest naar uitkijk, is dat Oranje het WK wint. Mijn grootste wens is dan ook dat we tot en met de finale in de Johan Cruijff ArenA staan. Daarom doe ik mee aan Huis van Oranje!” Diggy Dex: “Ik hou van de saamhorigheid die zowel muziek als sport met zich meebrengen. Een goede sfeer, muziek, met elkaar zingen en voetbal kijken: in Huis van Oranje komt het allemaal samen!” De Buisonjé: “Met z’n allen live naar de wedstrijden van het Nederlands elftal kijken, in een volle ArenA, met al die energie: dat zou ik voor geen goud willen missen! Daar moet je gewoon bij zijn!”

Huis van Oranje

In Huis van Oranje kunnen Oranjefans alle WK-wedstrijden van het Nederlands elftal live volgen op megaschermen. Met een muzikale pre-show brengen onder meer Ronnie Flex, Typhoon, Flemming, Willeke Alberti, Diggy Dex, Xander de Buisonjé en Emma Heesters het publiek in de ultieme Oranjestemming. DJ La Fuente verzorgt op 25 november in de rust van Nederland – Ecuador de halftime show, Lucas & Steve nemen het rustspektakel op 29 november bij Nederland – Qatar voor hun rekening. De komende weken worden er nog enkele namen toegevoegd aan de line-up. 

Huis van Oranje vindt plaats op maandag 21 november (AFAS Live), vrijdag 25 november en dinsdag 29 november (Johan Cruijff ArenA). Bij alle vervolgwedstrijden van het Nederlands elftal openen de deuren van Huis van Oranje ook in de Johan Cruijff ArenA.