Uniek documentaire-drieluik Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti vanaf 5 november op SBS 6. 

Willeke Alberti duikt samen met André van Duin, zoon Johnny, Chantal Janzen, dochter Daniëlle, broer Tonny, Gordon, Rob Kemps, Frits Spits, Paul de Leeuw en vele anderen in haar eigen leven. Een veelbewogen leven waarin het lied – háár lied – centraal staat. Haar repertoire bestaat uit de bekende tranentrekkers als Telkens Weer, Samen Zijn, Mijn Dagboek en Spiegelbeeld. Aan de hand van uniek materiaal uit de nationale beeldarchieven en niet eerder vertoonde beelden uit haar privécollectie blikt Willeke in een unieke documentaire terug op alle mooie, bijzondere en soms zeer emotionele momenten en gebeurtenissen in haar leven. Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti is vanaf zaterdag 5 november wekelijks om 21.30 uur te zien op SBS6.

Willeke wordt geboren als dochter van de Amsterdamse Volkszanger Willy Alberti. Als elfjarig meisje debuteert ze in de tv-musical Duel Om Barbara en in 1958 komt haar eerste plaatje uit: Zeg Pappie, Ik Wilde U Vragen. De rest is geschiedenis. 

Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti volgt Willeke in het afgelopen jaar waarin ze de Blijvend Applaus Prijs krijgt en haar solocarrière afsluit in Het Concertgebouw van Amsterdam, én confronteert Willeke met haar verleden in het nu. Een turbulente periode waarin zij in haar privéleven veel voor haar kiezen krijgt. Met prachtige beelden van vroeger: optredens met haar vader Willy in AVRO’s Zaterdagavond Show, flarden van gesprekken uit talkshows, memorabele acts met André van Duin, duetten met zoon Johnny, scenes uit De Kleine Waarheid en haar deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Dit is hét juiste moment om terug te blikken: wie is de mens achter het Nederlandse icoon en wat maakt haar als artiest zo uniek?

Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti wordt geproduceerd door Vincent TV.

Uitzending: vanaf zaterdag 5 november, wekelijks om 21.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.