Willeke in 100%NL Magazine

Inmiddels in de schappen 100%NL Magazine met een interview met Willeke in de column ‘Boekje open’. Koop het magazine in de winkel voor het hele interview.

‘Een happy oude dame’, noemt Willeke Alberti zichzelf. Op haar 74ste flaneert ze nog op het podium als een jonge ster. ‘Ik hoop volgend jaar 75 jaar te worden, dan zit ik 65 jaar in het vak. Dat is wel een feestje waard in Carré.’ Er zal dan vast wel een boek in haar kleedkamer rondslingeren, want de zangeres van het lichte lied leest overal. ‘Ik werd vroeger niet voor niets ‘Juffrouw Lees’ genoemd.’

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
“Daar ligt Willem. De terugkeer van Michiel van Egmond is het tweede deel over de alcohol- en cocaïneverslaving van Wim Kieft. Ik ben zo ongelooflijk trots op Wim. Hij inspireert met dit boek veel mensen om het gevecht tegen
een verslaving aan te gaan. Ik heb het allang uit, maar als ik naar die mooie kop op de omslag kijk, word ik helemaal blij.”